وزیر ارشاد در جمع خبرنگاران:

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دوشنبه‌شب ۲۵ دی‌ماه در سومین بازدید پیایی خود از اجراهای سی و سومین جشنواره موسیقی فجر نسبت به موضوع اجازه نداشتن حضور بانوان نوازنده در کنسرت‌های شهرستان با ابلاغ مدیران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برخی از استان‌ها و برخی از حاشیه‌های جشنواره موسیقی فجر از جمله نحوه معرفی دبیر آینده، بودجه و برخی از مسایل دیگر واکنش نشان داد.
پاسخ به حاشیه‌های منع حضور بانوان نوازنده در برخی کنسرت‌های شهرستان
سید عباس صالحی با حضور خود در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اقدامات وزارت ارشاد پیرامون ماجرای محدودیت حضور بانوان نوازنده در اجراهای زنده شهرستان‌ها و برخی از دستورالعمل‌های مدیران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها درباره این موضوع گفت: تدوین دستور‌العملی که طی آن اجراهای مورد نظر حوزه موسیقی در شهرهای مختلف کشور از یک قانون تبعیت کنند نیازمند بررسی و اجرایی کردن آن در مرکز است. به هر ترتیب در این نوع موارد حتما باید رویه عمومی به عنوان معیار مورد نظر قرار گیرد و به طور طبیعی اگر اتفاقاتی خارج از این رویه انجام بگیرد نیز نباید بار دیگر اتفاق بیفتد.
او افزود: حتما اگر مساله‌ای خلاف آن دستور‌العمل و رویه عمومی باشد مورد نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست و همکاران من در وزارتخانه حتما پیگیر قضیه خواهند بود. به هر حال اجرای صحنه‌ای بانوان برای بانوان همان مسیری است که در همه استان‌ها باید با یک رویه عمل شود. قطعا از نظر ما حضور نوازنده خانم روی صحنه کنسرت‌های ارکسترال اشکالی ندارد و همه جا هم باید با همین رویه نسبت به حضور هنرمندان خانم روی صحنه اقدام کنند. در حوزه تک‌نوازی هم ما دستورالعمل‌هایی داریم که در همه جای کشور به صورت یکسان وجود دارد.


او یادآور شد: به هر ترتیب من از آقای حسینی به عنوان معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌خواهم دستورالعمل‌های مربوط به اجرای زنده بانوان نوازنده در اجراهای صحنه‌ای شهرستان‌ها به صورت کاملا شفاف تدوین شود. ضمن اینکه همه مدیران ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها نیز بر‌اساس این دستور‌العمل کارها را انجام داده و پای این داستان باقی بمانند. به هر حال ما در این حوزه گفت‌وگوهای زیادی نیز انجام داده‌ایم و امیدوارم با جدیت آقای حسینی این دستورالعمل‌ها به صورت واحد در تمامی استان‌ها اجرایی شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جواب سوالی که محوریت آن روی بودجه جشنواره‌های فجر طی سال‌های آینده و تاکید مدیران جشنواره‌های مختلف روی مبحث درآمدزایی توسط گروه‌ها و به تبع آن کاهش کیفی آثار هنری متمرکز بود، بیان کرد: ما در بحث اقتصاد فرهنگ و هنر به ماجرای درآمدزایی به عنوان یک موضوع کمک‌کننده نگاه می‌کنیم. اینکه بتوانیم فضای اقتصاد فرهنگ و هنر را با اقتصاد عجین کنیم در طولانی‌مدت به نفع فضای فرهنگ و هنر خواهد بود. با این نگاه بودجه جشنواره‌ها به عنوان بودجه پایه محسوب نشده بلکه به عنوان بودجه مکمل مورد توجه قرار می‌گیرد. طبعا در این فضا شرایط اقتصادی کشور هم تاثیر خود را دارد اما شما مطمئن باشید تلاش دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این بوده که بتوانیم این منابع را افزایش دهیم اما اینکه جشنواره‌ها صرفا بخواهند به بودجه‌های حمایتی و مکمل اتکا داشته باشند، بعد از مدتی به هم می‌ریزد و از درون فرهنگ و هنر را دچار اختلال می‌کند بنابراین به نظر می‌آید ما باید ترکیب این دو را در کنار هم ببینیم.
سایر اخبار این روزنامه